Όροι χρήσης – Προστασία προσωπικών δεδομένων

Σε ισχύ από 1/9/2021

Όροι χρήσης 

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης, τους οποίους καλείται να αποδεχτεί ο χρήστης  όπως ο Κανονισμός για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ GDPR/EC/2016/679

Ο παρών διαδικτυακός τόπος με όνομα elyros.org.gr έχει δημιουργηθεί από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής» , που εδρεύει στην Αθήνα Αιόλου 68-70 (6ος Όροφος Γραφείο 11). Τηλ.: 2103254759, e-mail επικοινωνίας: info@elyros.org.gr για την πραγματοποίηση εξ αποστάσεως διαδικτυακών παραγγελιών.

Ο χρήστης που επισκέπτεται τον διαδικτυακό τόπο αναγνωρίζει ότι διάβασε τους παρόντες όρους, συμφωνεί με αυτούς και αναλαμβάνει την υποχρέωση τήρησής τους, τόσο στο πλαίσιο της σύμβασης που καταρτίζεται με την αποδοχή τους, όσο και στο πλαίσιο της γενικής υποχρέωσής του για τήρηση της νομοθεσίας.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα pratirio-oga.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

Δικαίωμα τροποποίησης

Το elyros.org.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους. Το elyros.org.gr αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από το elyros.org.gr συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του elyros.org.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του elyros.org.gr ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το elyros.org.gr ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του elyros.org.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεση τους στις ιστοσελίδες elyros.org.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Χρήση του χώρου από τα παιδιά

Αν είστε κάτω των 18 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας μόνο με τη συγκατάθεση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Ορισμένες περιοχές της ιστοσελίδας μας έχουν σχεδιαστεί για χρήση από παιδιά ηλικίας άνω των [15] ετών. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν το blog της ιστοσελίδας μας.

Συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με όλους τους χρήστες και τους επισκέπτες αυτών των περιοχών ανεξαρτήτως ηλικίας και αναμένουμε ότι ορισμένοι από αυτούς τους χρήστες και επισκέπτες θα είναι παιδιά.

Τέτοιοι χρήστες παιδιών και επισκέπτες επισκέπτονται αναπόφευκτα άλλα μέρη του ιστότοπου και θα υπόκεινται σε οποιοδήποτε μάρκετινγκ στο χώρο που θα βρουν, οπουδήποτε επισκέπτονται.

Κρυπτογράφηση δεδομένων που αποστέλλονται μεταξύ μας

Χρησιμοποιούμε πιστοποιητικά SSL (Secure Sockets Layer) για να επαληθεύσουμε την ταυτότητά μας στο πρόγραμμα περιήγησης και να κρυπτογραφήσουμε τα δεδομένα που μας δίνετε.

Όποτε μεταφέρονται πληροφορίες μεταξύ μας, μπορείτε να ελέγξετε ότι γίνεται με SSL αναζητώντας ένα κλειστό σύμβολο λουκέτου ή άλλο σημείωμα αξιοπιστίας στη γραμμή URL ή τη γραμμή εργαλείων της γραμμής URL του προγράμματος περιήγησης.

Σύνδεσμοι στην Ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες και πηγές που παρέχονται από τρίτους. Οι εν λόγω σύνδεσμοι παρέχονται αποκλειστικά με ενημερωτικό σκοπό, ενώ το περιεχόμενο των εν λόγω ιστοσελίδων ή πηγών δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση υπό τον έλεγχό μας.

Ως εκ τούτου, δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημία που ενδεχομένως προκληθεί από τη χρήση των εν λόγω συνδέσμων.

Δίκαιο και Δικαιοδοσία

Η χρήση της ιστοσελίδας μας για την αγορά προϊόντων μέσω αυτής διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά που προκύπτει από ή σχετίζεται με την χρήση της ιστοσελίδας υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων.

Σχόλια και Προτάσεις

Τα σχόλια και οι προτάσεις σας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα. Αν σαν καταναλωτής θεωρείτε ότι τα δικαιώματά σας έχουν παραβιαστεί, μπορείτε να απευθύνετε τα παράπονά σας σε εμάς στέλνοντας email στη διεύθυνση: info@elyros.org.gr με στόχο μια εξωδικαστική διευθέτηση.


Προστασία προσωπικών δεδομένων – Δήλωση απορρήτου ιστότοπου elyros.org.gr www.elyros.org.gr

Το παρόν κείμενο είναι μία ενημέρωση – ειδοποίηση περί απορρήτου προσωπικών δεδομένων και διασφάλισης αυτών τoυ μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής» , που εδρεύει στην Αθήνα Αιόλου 68-70 (6ος Όροφος Γραφείο 11).

Εισαγωγή
  1. Το παρόν κείμενο είναι μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για την πολιτική μας σχετικά με όλες τις πληροφορίες που καταγράφουμε σχετικά με εσάς. Περιγράφει τους όρους υπό τους οποίους μπορούμε να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουμε από εσάς ή που μας παρέχετε. Καλύπτει πληροφορίες που θα μπορούσαν να σας αναγνωρίσουν (“προσωπικές πληροφορίες”) και πληροφορίες που δεν θα μπορούσαν. Στο πλαίσιο του νόμου και της παρούσας ανακοίνωσης, ως “διαδικασία” νοείται η συλλογή, η αποθήκευση, η μεταφορά, η χρήση ή η διαφορετική ενέργεια σε πληροφορίες.
  2. Λυπούμαστε που, αν υπάρχει ένα ή περισσότερα σημεία με τα οποία δεν είστε ικανοποιημένοι, η μοναδική σας προσφυγή είναι να φύγετε από την ιστοσελίδα μας αμέσως.
  3. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την προστασία του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας. Κατανοούμε ότι όλοι οι επισκέπτες στον ιστότοπό μας έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό απρόθετα από αυτούς και ότι δεν θα πέσουν τυχαία σε τρίτους.
  4. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε την εμπιστευτικότητα όλων των πληροφοριών που μας παρέχετε και να ελπίζουμε ότι θα ανταποδώσετε.
  5. Η πολιτική μας συμμορφώνεται με την αντίστοιχη νομοθεσία της Ελλάδος, όπως αυτή που απαιτείται από τον Κανονισμό της ΕΕ για την Γενική Προστασία των Δεδομένων (GDPR)General Data Protection Regulation (2016/679).
  6. Ο νόμος απαιτεί να σας ενημερώσουμε για τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις μας σε σχέση με την επεξεργασία και τον έλεγχο των προσωπικών σας δεδομένων. Το κάνουμε αυτό τώρα, ζητώντας να διαβάσετε τις πληροφορίες που παρέχονται στη διεύθυνση knowyourprivacyrights.org
  7. Εκτός από τα παρακάτω, δεν μοιράζουμε, ούτε πωλούμε, ούτε αποκαλύπτουμε σε τρίτο μέρος οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγεται μέσω του ιστοτόπου μας.

Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά και εσωτερικά συστήματα πληροφορικής τoυ συλλόγου μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την ακόλουθη εθνική και διεθνή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών:

  • Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)
  • Κανονισμός για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR/EC/2016/679)

Υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σε αυτό τον ιστότοπο (https://elyros.org.gr)  και μόνο για τα δεδομένα του ιστοτόπου, είναι το μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής» που εδρεύει στην Αθήνα Αιόλου 68-70 (6ος Όροφος Γραφείο 11). και τηλέφωνα 210-3254759, email: info@elyros.org.gr

Εκτελούντες επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων  για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι τρεις φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά και όλα αυτά συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι εκτελούντες επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας είναι οι:

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, με διεύθυνση Ορφέως 5, Γαλάτσι Αττικής, Τ.Κ. 11146, τηλέφωνο επικοινωνίας 2102934060, email: info@madlink.gr (πολιτική απορρήτου εδώ (https://www.madlink.gr/terms-service-privacy-policy/) Από τον εν λόγω εκτελούντα επεξεργασία διαβιβάζονται τα δεδομένα στην παρακάτω επιχείρηση:

Αργύριος Δρακάκης, Υπηρεσίες Εγκατάστασης Η/Υ και περιφερειακού εξοπλισμού, Τσαμαδού 82, Πειραιάς, τηλ. 2112260350, www.clicknsend.gr, εταιρεία η οποία μας παρέχει  το περιβάλλον διαχείρισης της αποστολής ενημερωτικών sms στα μέλη μας.

Ο σύλλογος δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το απόρρητο σας προστατεύεται. Τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, email, τηλέφωνο, υπηρεσία εργασίας) συλλέγονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις αποφάσεις την λειτουργία και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας.  Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σύμφωνα με αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητοΔεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στο site μας αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων καθώς και για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας όταν υποβληθεί σχετική αίτηση στον υπεύθυνο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα: 

Cookies – Ανώνυμα δεδομένα

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή σου ή στην κινητή σου συσκευή όταν τον επισκέπτεσαι. Τα cookies χρησιμοποιούνται ευρέως για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ιστοτόπων, που επιτυγχάνεται με την αποθήκευση των προτιμήσεών σου. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κάθε ιστότοπος που χρησιμοποιεί cookies οφείλει να σε ενημερώνει γι΄ αυτό, και να ζητεί τη συγκατάθεσή σου. Έχεις πάντα το δικαίωμα να απενεργοποιείς ή να μη δέχεσαι cookies στη συσκευή σου, καθώς και να γνωρίζεις πώς θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες των cookies. Τα cookies που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπό μας δεν αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, αλλά σε ανώνυμα δεδομένα. Αναφέρονται:

– στο να θυμάται ο ιστότοπός μας αν ο χρήστης συναίνεσε στην πολιτική για τα cookies

– στην χρονική στιγμή που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο για πρώτη φορά

– στις χρονικές στιγμές που ο επισκέπτης επισκέφτηκε τον ιστότοπο τις επόμενες φορές

– σε ποιές σελίδες του ιστότοπου κατέληξε

– πόσο χρόνο αφιέρωσε σε κάθε σελίδα του ιστότοπου

– στην IP διεύθυνση του επισκέπτη

– στην χώρα που αντιστοιχεί η IP του επισκέπτη

– στο είδος της συσκευής του επισκέπτη (λάπτοπ, ντέσκτοπ, τάπλετ ή κινητό)

– στην ανάλυση ευκρίνειας της οθόνης της συσκευής του επισκέπτη (πχ 1920Χ1080)

– στον περιηγητή που χρησιμοποίησε (Chrome, Firefox, Opera, Safari κλπ)

– στο λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στην συσκευή του (Windows, Android, Ubuntu, OS κλπ)

– στον ιστότοπο από τον οποίο κατέληξε στον δικό μας ιστότοπο (πχ από τις μηχανές αναζήτησης Google, Bing, Yahoo, Yandex κλπ)

– στην διάκριση του κάθε επισκέπτη σε νέο ή παλιό

Τα προαναφερόμενα δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία από την Google Analytics (σε σέρβερ της Google, δες εδώ (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=el) την πολιτική της Google), από το Facebook (σε σέρβερ του Facebook, δες εδώ (https://www.facebook.com/policies/cookies/) την πολιτική του Facebook)

Σκοπιμότητα επεξεργασίας ανώνυμων δεδομένων: αν και τα ανώνυμα δεδομένα δεν υπόκεινται σε προστασία από τον κανονισμό GDPR, από τα προαναφερόμενα ανώνυμα δεδομένα το ενδιαφέρον μας εστιάζεται αποκλειστικά στην αναφορά της συνολικής ημερήσιας επισκεψιμότητας από όλους τους επισκέπτες μας και στο ποιές ιστοσελίδες μας ελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies>>>> (http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm)

Τι είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;

Είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σε σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Τα προσωπικά σου δεδομένα, που επεξεργαζόμαστε στον ιστότοπό μας και για λόγους αποστολής sms είναι:

To όνομα σου

Tο email σου. Εάν δεν επιλέξεις την ενημέρωση με newsletter ,τότε το email σας διατηρείται στην ιστοσελίδα μας μόνο για λόγους πιστοποίησης. Δεν χρησιμοποιείται για την αποστολή emails. Σε καμία περίπτωση  δεν κοινοποιείται σε τρίτους.

Το κινητό σου τηλέφωνο που θα λαμβάνεις τα γραπτα μηνύματα SMS (εάν το έχεις επιλέξει)

H χρονική στιγμή της εγγραφής σου.

Στο σύστημά μας η φόρμα αποθηκεύεται αυτούσια όπως μας την υπέβαλες με την χρονική στιγμή της υποβολής και την IP ιντερνετική σου διεύθυνση. Η πληροφορία της διεύθυνσης IP δεν γίνεται χρήση σε καμία περίπτωση και δεν μεταβιβάζεται σε κανέναν για κανέναν λόγο πέρα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας όταν υποβληθεί σχετική αίτηση στον Υπεύθυνο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Ποια είναι τα δικαιώματά σου;

– να ενημερωθείς από εμάς για τους σκοπούς επεξεργασίας: δες την παράγραφο με τίτλο «Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα»

– να ενημερωθείς από εμάς για τις κατηγορίες των προσωπικών σου δεδομένων: τα δεδομένα σου στον ιστότοπό μας είναι απλά προσωπικά δεδομένα (δες την παράγραφο «Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε») και δεν περιλαμβάνονται σε αυτά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (πχ εθνότητα, φυλή, θρησκεία, συνδικαλισμός, βιομετρικά, γενετικά ή ιατρικά δεδομένα), ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μπορεί να επεξεργαστούμε μόνο στα πλαίσια της υπηρεσίας που θα σου παράσχουμε κατά την επίσκεψή σου στο χώρο μας

– να ενημερωθείς από εμάς για τους αποδέκτες: τα προσωπικά σου δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους εκτός από τους ανωτέρω αναφερόμενους εκτελούντες επεξεργασία και αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω για έκαστο εξ’ αυτών, χωρίς καμία περαιτέρω δυνατότητα διαβίβασης ή επεξεργασίας των δεδομένων σου από αυτούς. Τα προσωπικά σου δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα στα μέλη του ΔΣ ή άλλου οργάνου του συλλόγου.

– να ενημερωθείς από εμάς για τον χρόνο αποθήκευσης: τα προσωπικά σου δεδομένα αποθηκεύονται μέχρι να μας ζητήσεις την διαγραφή τους.

– να μας ζητήσεις διόρθωση: αν πέσει στην αντίληψή σου ότι κάποιο προσωπικό σου δεδομένο το καταχώρησες εσφαλμένα ή επειδή κάτι άλλαξε στην πορεία, μπορείς να μας ζητήσεις να το διορθώσουμε

– να μας ζητήσεις διαγραφή: έχεις το δικαίωμα στην «λήθη» και οποτεδήποτε μπορείς να μας ζητήσεις να διαγράψουμε όλα τα προσωπικά δεδομένα που καταχώρησες

– να μας ζητήσεις περιορισμό της επεξεργασίας: μπορείς για παράδειγμα να μας ζητήσεις λήψη ενημερωτικών sms έως ένα κάθε μήνα ή ένα email ανά δίμηνο ή τρίμηνο κλπ,

– να αντιταχθείς στην επεξεργασία τους: μπορείς να έρθεις σε επαφή με εμάς, πχ τηλεφωνικά ή με email ή μέσω των λοιπών καναλιών επικοινωνίας (δες την πολιτική επικοινωνίας), ζητώντας τα προσωπικά σου δεδομένα να μην υποστούν αποθήκευση – επεξεργασία. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε την δυνατότητα να σου παρέχουμε υπηρεσίες sms ενημέρωσης

– να πάρεις πίσω την συγκατάθεσή σου: σε αυτή την περίπτωση Με ένα απλό μήνυμα στο email μας (info@elyros.org.gr) ή ένα τηλέφωνο στο τηλέφωνο επικοινωνίας μας (210-3254759) μπορείς να μας ζητήσεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ενημερωτικά emails.

– να ενημερωθείς από εμάς για την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων: τα προσωπικά σου δεδομένα δεν υπόκεινται σε σύστημα αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων (αυτό γίνεται σε ιστότοπους ανθρωπίνων πόρων με προέλεγχο του χρώματος, της εθνότητας, της καταγωγής, της ηλικίας, ιστορικού ασθενειών κλπ ή σε συστήματα κάποιων εταιρειών παρακολούθησης της εργασιακής απόδοσης και συσχέτισής της με ευαίσθητα δεδομένα)

– να μας ζητήσεις αντίγραφο των προσωπικών σου δεδομένων: τι πιο απλό από το να σου δώσουμε τα στοιχεία που καταχώρησες, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο

– να υποβάλλεις καταγγελία σε εποπτική αρχή: πρόθεσή μας είναι να ικανοποιήσουμε άμεσα τα νόμιμα δικαιώματά σου, αν κάποιο από τα αιτήματά σου δεν ικανοποιήθηκε εντός ενός μηνός, σε ενημερώνουμε αν θα χρειαστούμε πρόσθετη παράταση ενός ακόμη μήνα ή σε ενημερώνουμε για τους λόγους που αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σου, οπότε αποφασίζεις αν θέλεις να υποβάλλεις καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή:

Ρυθμιστική Αρχή

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600

Fax: +30-210 6475628

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Με ποιούς μηχανισμούς προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα;

Η ασφάλεια της διενεργούμενης επεξεργασίας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με εφαρμογή μεθόδων κρυπτογράφησης, και διαβάθμισης δικαιωμάτων πρόσβασης στους χρήστες των συστημάτων μας. Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου https://elyros.org.gr/ και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

Ειδικές υποχρεώσεις μας

Σε περίπτωση που ήθελε συμβεί παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, γεγονός που εμπεριέχει την πιθανότητα να έχουν αποκαλυφθεί προσωπικά δεδομένα, τότε μέσα σε 72 ώρες από την αναγνώριση του συμβάντος ειδοποιούμε την αρμόδια εποπτική αρχή και τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν τα προσωπικά δεδομένα.

Δεδομένου ότι δεν απασχολούμε εργαζομένους στον σύλλογό μας, ότι εκτελούμε περιστασιακή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ότι δεν επεξεργαζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ούτε επεξεργαζόμαστε ποινικά δεδομένα, ως εκ τούτου δεν υποχρεούμαστε σε τήρηση αρχείου δραστηριοτήτων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Εκτίμηση επικινδυνότητας από την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων

Η λέξη επικινδυνότητα χρησιμοποιείται στα σύγχρονα πρότυπα ISO για να «ποσοτικοποιήσει» μέσα της την πιθανότητα εμφάνισης και την σοβαρότητα των επιπτώσεων ενός κινδύνου. Ο κίνδυνος στην περίπτωσή μας είναι η παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή η αποκάλυψή τους, και η σοβαρότητα των επιπτώσεων που αναφέρεται στα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν τα δεδομένα.

Δεδομένου ότι το πλήθος των ατόμων και των προσωπικών τους δεδομένων, που επεξεργαζόμαστε στον ιστότοπό μας, είναι πολύ μικρότερο από έναν ιστότοπο, ας πούμε, τύπου e-shop και με τους μηχανισμούς ασφαλείας που εφαρμόζουμε, εκτιμούμε ότι η επικινδυνότητα είναι αμελητέα.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ “Η ΕΛΥΡΟΣ”

Αιόλου 68-70 – 6ος Όροφος – Γραφείο 11

Τ.Κ. 10559 Αθήνα

Τηλ.: 210-3254759

Σε ισχύ από 1/9/2021