ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΣΕΛΙΝΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2023”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής ‘’Η Έλυρος’’ που έγινε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 το βράδυ, στο Κρητικό κέντρο ‘’Ομαλός’’ , Πειραιώς 68 , στο Μοσχάτο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι του Σελίνου για πρώτη φορά όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης, και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Καντανιωτών , ο Σύλλογος Κακοδικιανών, ο Σύλλογος Παλαιοχωριτών, ο Σύλλογος Πελεκανιωτών , ο Σύλλογος Ροδοβανιωτών και ο Σύλλογος Καμπανιωτών – Μαραλιωτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σύλλογος ‘’Καντανολέων’’ από το Μαρτυρικό – Ιστορικό Κουστογέρακο με επικεφαλής τον Εισαγγελέα κ. Γιώργο Πατεράκη και την Ιωάννα Πατεράκη, αντιπροσωπεία Σφακιανών με επικεφαλής τον Κυριάκο Παπασηφάκη, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά ‘’Η Ομόνοια’’, κ.Θεόδωρος Τσόντος, η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη με επικεφαλής τον κ.Κώστα Τσατσαρωνάκη, η Ένωση Γυναικών Δυτικής Κρήτης ‘’η Βριτόμαρτις’’ με επικεφαλής την Πρόεδρό της κ. Όλγα Μαλανδράκη , ο Σύλλογος Κισσαμιτών Αττικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ.Δημήτρη Λεμπέση, ο Ειδικός Γραμματέας της Παγκρητίου Ενώσεως κ.Χρήστος Δαμιανάκης , ο Ιδιοκτήτης και Διευθυντής της εφημερίδας Σελινιώτικα Νέα κ.Αντώνης Αναστασάκης που ήρθε από την Κρήτη ειδικά για την εκδήλωση, καθώς και η κ.Φωτεινή Ζουλάκη, Διευθύντρια της εφημερίδας Παγκρήτια Νέα και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Στην αρχή της εκδήλωσης τιμήθηκαν από την Ένωση ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά ‘’Η Ομόνοια’’ κ.Θεόδωρος Τσόντος για την προσφορά του στον πολιτισμό με χειροποίητη ορειχάλκινη ελιά την οποία απένειμε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ.Γιώργος Παχάκης και ο ξεχωριστός και μοναδικός καλλιτέχνης Αντώνης Μαρτσάκης που με την αυθεντική φωνή και τους ήχους του βιολιού του μας ταξίδεψε στην Κρήτη. Στον Αντώνη Μαρτσάκη η Ένωση προσέφερε αυθεντικό αντίγραφο της εικόνας του ‘’Άξιον Εστί’’,που βρίσκεται στο Άγιο Όρος, την οποία απένειμε ο ταμίας της Ένωσης κ.Ευτύχης Γεωργιακάκης.

Το γλέντι με τον Αντώνη Μαρτσάκη στο βιολί – τραγούδι και το συγκρότημά του , που αποτελούσαν ο Νίκος Μαρεντάκης στο λαούτο, ο Κανάκης Κοζωνάκης στο λαούτο – τραγούδι και ο Χαράλαμπος Πιτροπάκης στα κρουστά – ασκομπαντούρα, απογείωσαν το κέφι με Κρητικούς και Νησιώτικους ρυθμούς και χάρισαν μοναδικές στιγμές !!!

Την εκδήλωσή μας ομόρφυναν τα καταπληκτικά παραδοσιακά χορευτικά της αδελφότητας Κρητών Πειραιά ‘Η Ομόνοια’’ του ξεχωριστού χοροδιδασκάλου κ.Θεόδωρου Τσόντου.

Ένα πραγματικά μεγάλο και πολυπληθέστατο γλέντι με αυθεντικό κέφι και με την ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών και φίλων της Ένωσης να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ο χορός έγινε αφορμή να συναντηθούν φίλοι και συντοπίτες , να συσφίξουν τις σχέσεις τους , να ανανεώσουν τους στενούς δεσμούς με το νησί και να θυμηθούν ξανά τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Τα εδέσματα πλούσια, πάντα με τις γνωστές γεύσεις του ΜΠΑΝΤΟΥΡΗ , την εξαιρετική περιποίηση και την πατροπαράδοτη Κρητική Φιλοξενία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Διοικητικό Συμβούλιο σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση , στους φίλους που είναι αρωγοί και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις δράσεις μας και ιδιαίτερα τους χορηγούς της Λαχειοφόρου για την προσφορά των πλούσιων δώρων.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση την προσπάθεια για την διατήρηση της Πολιτιστικής μας παράδοσης, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας προσθέτοντας νέες δραστηριότητες. Ίσως τα ‘’ΜΕΣΑ’’ να είναι πενιχρά λόγω της κρίσης , αλλά η ‘’ΑΓΑΠΗ’’ μας για τα χωριά μας υπερτερεί.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

 

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση μας! -> ΕΔΩ

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σελινιώτικα Νέα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ !!!

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δείτε Βίντεο από την Εκδήλωση-Γλέντι (Facebook)! -> ΕΔΩ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

« από 4 »